FAQs
-
In principe kunnen alle senioren deelnemen aan het fietsvalpreventieprogramma. Deelname is echter afhankelijk van de resultaten van een screeningslijst, die comorbiditeiten zoals vergevorderd stadium van Parkinson evalueert. Wanneer iemand door deze screening heen komt, is deelname mogelijk. Het doel is om ervoor te zorgen dat het programma geschikt en veilig is voor iedere deelnemer.
-
De werving van deelnemers kan zowel via jullie als via onszelf plaatsvinden. Vaak sluiten we aan bij locaties waar veel senioren komen, zoals buurthuizen, seniorenverenigingen of andere gemeenschapscentra. Dit gebeurt altijd in overleg met de buurtsportcoaches. Op deze plekken kunnen we direct contact leggen met senioren, hen informeren over ons programma en hen uitnodigen om deel te nemen.
-
De trainingen voor het fietsvalpreventieprogramma worden gehouden op een afgezet stuk grond, zoals een parkeerplaats of een plein.
-
De trainingen beginnen en eindigen altijd met een gezellig bakje koffie, zodat deelnemers in een ontspannen sfeer kunnen starten en afsluiten. Tussendoor wordt er een uur lang intensief gewerkt aan het verbeteren van fietsvaardigheden. Aan het begin van het programma ligt de focus bijvoorbeeld op het aanleren van veilig op- en afstappen. Naarmate het programma vordert, wordt er gewerkt naar complexere vaardigheden, zoals het leren reageren op fouten van andere verkeersdeelnemers. De trainingen zijn opgebouwd om de deelnemers stap voor stap meer zelfvertrouwen en controle op de fiets te geven.
CONTACT
Heb je een vraag over het trainigsprogramma? Of wil je fietsvalpreventie opzetten in jou gemeent? Neem contact met ons op via:
mail: info@fietsvalpreventie.nl
Telefoon: 06 22417338
Of via onderstaand contactformulier: