De winter staat weer voor de deur! Het koude weer zorgt voor gladheid op de wegen, wat fietsen nog uitdagender maakt. Door je banden te controleren zorg je ervoor dat je veiliger en met meer zekerheid de fiets op kunt stappen. In dit artikel leggen we je uit hoe je de bandenspanning kunt controleren.

Voor het nakijken van de bandenspanning heb je een pomp met barometer nodig. Bevestig de pomp op het ventiel. Vervolgens kan je de bandenspanning op de barometer aflezen. De aanbevolen hoeveelheid druk staat op de zijkant van de fietsband aangegeven.

Voor deze fietsband is de aanbevolen hoeveelheid druk tussen de 3,5 en 6 bar

Het advies voor de winterdagen is om de bandenspanning zo laag mogelijk te houden, maar wel binnen de aanbevolen hoeveelheid druk van de banden. Een lage druk zorgt namelijk voor een groter contactoppervlak met de grond wat zorgt voor meer grip op de gladde wegen. Wij adviseren de bandenspanning op te pompen tot 0,5 bar boven de aanbevolen hoeveelheid druk. In het voorbeeld hierboven betekent dat dus een bandenspanning tussen de 3,5 en 4,0 bar. Controleer de bandenspanning iedere 2 weken om zo optimaal de winterdagen door te komen.

Wil je meer handige tips over het winterklaar maken van je fiets? Wij zijn op bezoek geweest bij Trek Bicycle Nijmegen, zij hebben ons vier waardevolle tips gegeven over het winterklaar maken van de fiets. Benieuwd naar de tips? Zie onderstaand filmpje!